T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARS / MERKEZ - Mihralibey Ortaokulu

Güvenli internet Günü Nedir?

Avrupa Komisyonu'nun Güvenli İnternet Programı çerçevesinde, Güvenli internet ağı, 2004 yılından bu yana her Şubat ayında ve eş zamanlı olarak, Avrupa ve dışındaki ülkeleri kapsayarak, Güvenli İnternet Günü, düzenlemektedir.

 

18-01-2021

Güvenli İnternet Günü (SID) özellikle dünya çapında çocuk ve gençler arasında online teknoloji ve cep telefonları ile daha güvenli ve sorumlu bir şekilde kullanımını teşvik etmek için her yıl Şubat ayında insafe tarafından organize edilmektedir.

 

e-Güvenlik Etiketi; okullara, eğitim ve öğretim deneyiminin parçası olarak çevrimiçi teknolojilere güvenli bir şekilde erişim sağlayarak güvenli ve zenginleştirici bir ortam sağlama görevlerinde yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Ayrıca, politikacıların okullarda karşılaşılan e-Güvenlik sorunlarını daha iyi bir şekilde anlamalarını sağlamaktadır. İnternet sitesi: www.esafetylabel.eu

 

eTwinning ve e-Güvenlik Arasındaki İlişki Nedir?

 

e-Güvenlik; eTwinning yolculuğu sırasında internetin olumlu, güvenli ve etkin kullanımıyla ilgili konular ve fırsatlar hakkında bilgiler, iyi uygulamalar ve kılavuzlar sunar.

 

eTwinning 2005 yılında başladığından beri;  internetin sorumlu bir şekilde kullanımını teşvik etmiş, öğretmenlerin ve öğrencilerin çevrimiçi olarak işbirliği yapmaları için güvenli bir ortam geliştirmiştir.

 

Avrupa'daki okullara ağ ve işbirliği için güvenli bir çevre sağlamak eTwinning' in en önemli önceliğidir.Çalışmanın büyük çoğunluğu çevrimiçi olarak yapıldığından, öğretmenler ve öğrenciler çalışmalarının özel olarak kalabileceği ve dış kullanıcıların erişemeyeceği korunmuş bir alanda güvence altındadır.

 

eTwinning platformu, Internet güvenliğinin çok büyük bir rol oynadığı alanlara sahiptir:

 

–  eTwinning Masaüstü: Öğretmenler bağlantı sağlayabilir, ağa bağlanabilir, kaynakları paylaşabilir ve gelecekteki proje çalışmaları için plan yapabilirler.

–  eTwinning TwinSpace: Öğretmenler ve öğrenciler işbirlikçi bir projede birlikte çalışırlar.

 

Bu kısıtlı alanların her ikisi de ve bunlara ilişkin araçlar kullanıcı adı ve şifre ile koruma altındadır. eTwinning ekibi bu güvenlik düzeyinin en üst seviyede olduğunu garantiler ve hatta okul saatleri dışında evden çalışan öğretmen ve öğrenciler de güvence altındadır.

 

eTwinning ekibi, INSAFE (www.saferinternet.org), ile yakın temas halinde çalışmıstır, bu Internet ve mobil araçların genç insanlar tarafından güvenli bir şekilde kullanımını teşvik eden, Avrupa Bilinçlenme Merkezleri Ağı'dır.

 

 Öğretmen olmayan kullanıcılar ya da sahte isimlerle kullanıcı hesabı oluşturanlar, portaldan silinmektedir. Portalda bu tür davranışların bilgi güvenliği ve internet etiği açısından suç teşkil ettiğini hatırlatmak isteriz.

 

İnterneti Güvenli Kullanmak için 5 önemli ipucu:

1- Bilgi güvenliğiniz için güçlü bir parola oluşturduğunuzdan emin olun.

2- Güvenliğinizi sağlamak için gizlilik ayarlarınızı en üst seviyede tutun.

3- En son güvenlik yazılımlarınızın güncel olduğundan emin olun. 

4- Masaüstü veya dizüstü bilgisayarlarımızda gösterdiğimiz güvenlik hassasiyetimizi cep telefonlarınız için de göstermeyi unutmayın.

5- Güvenmediğiniz bağlantılara tıklamayınız.

Öğrencilerimize verilen "Güvenli İnternet Kullanma Semineri" haberine ulaşmak için Tıklayınız. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.01.2021 - Güncelleme: 18.01.2021 18:58 - Görüntülenme: 639
  Beğen | 31  kişi beğendi