Mavi Hareket Projesi

Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ve daha sonra tüm Türkiye'de yaygınlaştırılması amaçlanan "Mavi Hareket" isimli proje 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında eTwinning portalına taşınmıştır ve ilimizi temsilen Mihralibey Ortaokulu olarak bu projenin bir parçasıyız. Projemiz kirlilik tehdidi altındaki sularımızın ve su kıyılarımızın içinde bulunduğu duruma ülkemiz genelinde dikkat çekmek ve atıkların ayrıştırılmasında farkındalık seviyesini yükseltmek amacıyla kurulmuştur. Bu projeyle birlikte bir çevre temizliği seferberliği başlamıştır. Farklı illerden öğretmen ve öğrenciler bulundukları illerdeki deniz, göl ve nehir kıyılarında çevre temizliği yapmış ve hareket dalga dalga tüm Türkiye'ye yayılmıştır. Biz de Mihralibey Ortaokulu olarak bu hedef doğrultusunda Kars içinden geçen ve kıyılarının oldukça pis olduğu bilinen Kars Çayı'nın etrafında temizlik faaliyetleri gerçekleştirdik. Temizlik faaliyetleri esnasında öğrenciler halkın bilinçlendirilmesi ve dere kenarına bırakılan pisliğin azaltılması gerektiği konusunda hemfikir oldular. Projemizin devamında ise atıklardan robot ve kostüm yaparak atıkları değerlendirdik ve projeye katılan diğer okullarla birlikte çevre ile ilgili şiir ve şarkılar oluşturarak halkı bilinçlendirmeyi hedefledik.

Proje Sayfasına Gitmek için Tıklayınız

Proje Facebook Sayfamıza Gitmek için Tıklayınız

Proje Tanıtım Videosu için Tıklayınız

Kıyı Temizliği Videomuza Gitmek için Tıklayınız