KARS / MERKEZ - Mihralibey Ortaokulu

Etiket Sonuçları: eTwinning

Ock

Okulumuz öğretmenleri eTwinning okulu olma yolunda çeşitli eğitimlere katılmaktadırlar. Öğretmenlerimizin eTwinning eğitimlerinden almış oldukları sertifikaları görmek için aşağıdaki görsellere tıklayınız.

Ock

Tek başına veya başkalarına karşı çevrimiçi oyun oynamak, basit arcade oyunlarından, aynı anda tek bir çevrimiçi oyuna katılan çok sayıda oyuncunun yer alabileceği çok oyunculu çevrimiçi oyunlara (MMO) kadar standart mod olmuştur.
Bu MMO'ların çoğu sanal toplulukları desteklemektedir ve bu, oyuncuları bilinmeyen diğer oyuncularla gerçek zamanlı etkileşim ile ilgili risklere maruz bırakabilir.

Ock

eTwinning ve e-Güvenlik ile ilgili yayınlanan resmi yazılara aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Ock

Kars Mihralibey Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Alev Rencüzoğulları  7/F sınıfı öğrencileriyle birlikte "Chemistry And History Love" adlı eTwinning projesine ortak oldular. Türkiye, Makedonya, Slovenya, Arnavutluk, Sırbistan, Hırvatistan gibi birçok ülkenin ortak olduğu projede; öğrencilerin sanal ortamda farklı etkinlikleri paylaşabilmeleri, yaşadıkları bölgeyi ve bölgelerinde bulunan kimya ile ilişkili bilgileri paylaşmaları, yabancı ülkelerden yeni arkadaşlar edinmeleri ve işbirliği içinde çalışma becerisi geliştirmeleri, çalışmalarında web2 araçlarını kullanmaları amaçlanmıştır. Proje boyunca katılımcılar derste yaptıkları etkinlikleri paylaştılar. Ayrıca kendi bölgelerinde yaşayan kimya alanında çalışmalar yapmış ünlü bilim insanlarını tanıtan çalışmalar yaptılar.

Ock

Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ve daha sonra tüm Türkiye'de yaygınlaştırılması amaçlanan "Mavi Hareket" isimli proje 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında eTwinning portalına taşınmıştır ve ilimizi temsilen Mihralibey Ortaokulu olarak bu projenin bir parçasıyız. Projemiz kirlilik tehdidi altındaki sularımızın ve su kıyılarımızın içinde bulunduğu duruma ülkemiz genelinde dikkat çekmek ve atıkların ayrıştırılmasında farkındalık seviyesini yükseltmek amacıyla kurulmuştur. Bu projeyle birlikte bir çevre temizliği seferberliği başlamıştır. Farklı illerden öğretmen ve öğrenciler bulundukları illerdeki deniz, göl ve nehir kıyılarında çevre temizliği yapmış ve hareket dalga dalga tüm Türkiye'ye yayılmıştır. Biz de Mihralibey Ortaokulu olarak bu hedef doğrultusunda Kars içinden geçen ve kıyılarının oldukça pis olduğu bilinen Kars Çayı'nın etrafında temizlik faaliyetleri gerçekleştirdik. Temizlik faaliyetleri esnasında öğrenciler halkın bilinçlendirilmesi ve dere kenarına bırakılan pisliğin azaltılması gerektiği konusunda hemfikir oldular. Projemizin devamında ise atıklardan robot ve kostüm yaparak atıkları değerlendirdik ve projeye katılan diğer okullarla birlikte çevre ile ilgili şiir ve şarkılar oluşturarak halkı bilinçlendirmeyi hedefledik.

Eyl

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Zeynep ALTUN koordinatörlüğünde okulumuzunda katıldığı e-Twinning projesinde, kirlilik tehdidi altındaki sularımızın ve su kıyılarımızın içinde bulunduğu duruma ülkemiz genelinde dikkat çekmek ve atıkların ayrıştırılmasında farkındalık seviyesini arttırmak amacıyla kurulan "Mavi Hareket" isimli projemiz Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir. Öğretmenimize ve emeği geçen öğrencilerimize TEŞEKKÜR eder, başarılar dileriz.